javna ustanova “dom zdravlja” kakanj

6

URUČENA DONACIJA KAKANJSKOM PORODILIŠTU

Firma Italgroup d.o.o. Sarajevo dana 18.09.2018. godine uručila je vrijednu donaciju JU “Dom zdravlja” Kakanj, odnosno porodilištu koje funkcioniše u sklopu ove zdravstvene ustanove. Inače, kakanjsko porodilište je jedino porodilište koje je još uvijek u funkciji na području između Sarajeva i Zenice.

Italgroup d.o.o. iz Sarajeva je zastupnik više od 30 renomiranih proizvođača farmaceutskih proizvoda, medicinskog materijala, opreme i medicinske tehnike za područje Bosne i Hercegovine. Kako u svom radu akcenat stavljaju na promociju dojenja, odlučili su da sa 30 komada Philips Avent bočica od 125 ml, 5 komada Philips Avent manuelnih izdajalica za mlijeko i 10 komada  Philips Avent duda varalica pomognu novorođenčad i njihove majke u kakanjskom porodilištu što je za svaku pohvalu. Ova vrijedna donacija svakako će pomoći i zaposlenom osoblju u kakaknjskom porodilištu.

Na kraju, donatorima se najiskrenije zahvaljujemo i želimo im uspjeh u radu i njihovom nastojanju da promovišu dojenje koje je izuzetno važno za zdravlje novorođenčadi i njihovih majki.

Fotografija: