OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST

Poštovani sugrađani, obavještavamo vas da su započete pripremne aktivnosti na ugradnji lifta sa svim pratećim elementima i konstrukcijama u Javnoj ustanovi “Dom zdravlja sa stacionarom” Kakanj. Ovaj projekt je realizovan isključivo vlastitim sredstvima ustanove i ima za cilj olakšati pristup osobama sa umanjenim tjelesnim sposobnostima. Radovi će biti izvođeni tokom dvije naredne sedmice, a iste izvodi grupa izvođača Trgošped d.o.o. Kakanj i Europrost d.o.o. Gračanica. Rekapitulacija radova uključuje: pripremne i zemljane radove, armirano-betonske radove, izolaterske radove i odvodnju, elektroinstalacijske radove, ugradnju električnog lifta, te završne radove. Ovaj lift je od izuzetne važnosti za osobe sa invaliditetom i osobama sa umanjenim tjelesnim sposobnostima, te će značajno unaprijediti kvalitetu i dostupnost zdravstvene zaštite na području općine Kakanj.

Ljubazno molimo pacijente za razumijevanje i strpljenje tokom izvođenja radova. Također, pozivamo sve one koji koriste vlastita vozila prilikom posjete JU “Dom zdravlja sa stacionarom” Kakanj da izbjegavate dolazak vlastitim vozilima, kao i zadržavanje u krugu i prostorijama Ustanove ukoliko nemaju neodložnih potreba.

Ugradnjom lifta u ovoj zdravstvenoj Ustanovi još jednom je pokazana opredijeljenost menadžmenta za modernizaciju Ustanove sa čime se olakšava pristup zdravstvenoj zaštiti.