JAVNI POZIV ZA VAKCINISANJE I REVAKCINISANJE PROTIV COVID-19 I SAOPĆENJE ZA JAVNOST U VEZI IMUNIZACIJE PROTIV COVID-19

JU „Dom zdravlja sa stacionarom“ Kakanj poziva i obavještava  građane sa područja općine Kakanj da se mogu vakcinisati protiv COVID-19 bez ranije najave i revakcinisati bez pozivanja. Vakcinisanje (I doza) i revakcinisanje (II i III doza)  biće sprovedeno   21.04.2022. godine (četvrtak) od 13:00 do 15:00 sati na vakcinalnom punktu Kakanj 8 (Zgošća) .

Pozivamo građane da iskoriste priliku i da dođu 21.04.2022. godine (četvrtak) na navedeni vakcinalni punkt kako bi se vakcinisali bez najave, odnosno revakcinisali bez pozivanja.

Također, obavještavamo  građane sa područja općine Kakanj da iskoriste predviđene termine, tokom mjeseca aprila tekuće godine, za vakcinisanje protiv COVID-19 prvom, drugom ili trećom dozom, jer će tokom mjeseca maja doći do obustavljanja imunizacije protiv COVID-19.

Svim građanima koji do sada nisu vakcinisani/revakcinisani protiv COVID-19 preporuka je da se potpuno imuniziraju protiv ove zarazne bolesti, te ih još jednom pozivamo da se odazovu na ovaj poziv i da se imuniziraju protiv COVID-19 tokom mjeseca aprila.

Budimo odgovorni prema sopstvenom zdravlju, ali i zdravlju drugih ljudi!